Entry: Epilog: Kebun Mimpi... Thursday, October 04, 2007



EPILOG

 

>i<

 

ketika kita sedang enak-enak bermimpi

kita jadi takut kalau-kalau pabila terjaga nanti

rupa-rupa air mata  

sudah menanti di ambang pintu

 

 

"Ya, Nik dan dua yang lain cedera, ada kemalangan di pelantar, puan. Kejadian tu berlaku pukul sembilan tujuh belas minit tadi. Nik sudah dihantar ke Pusat Kesihatan USM Kubang Kerian, dengan helikopter..."

 


Lalu qimuliailnya bermula pada detik 23 Ramadan malam ini...

 

 

cinta itu membawa bunga

tetapi berapa orang yang sedar

bunga itu juga membawa duri pada tangkainya?


EPILOG

>ii<


 

Kebun Mimpi...
adalah mimpi indah?
Kebun Mimpi...
adalah mimpi ngeri?

 

 

 

Kebun Mimpi...
menyatukan mereka dalam nyata,
memisahkan mereka dengan cinta sejati!
dan akhirnya
menjadikan kenangan
tak bertepi...

pada dia yang bertakhta di hati

 

 = T-A-M-A-T =

 

   44 comments

rubie
April 11, 2008   04:13 AM PDT
 
salam..
tak sangka cerita yg pendek mengundang sedih di hati saya..memang kaksu berjaya meruntun hati kami..
dan sememangnya kesedihan ain terlalu perit untuk dipendam sendirian krn kami juga merasakannya..isk..isk
ana
April 8, 2008   10:59 AM PDT
 
bestler citer ni tapi sedih..............
az
December 12, 2007   02:05 PM PST
 
asKUM...kak su kebun mimpi 2 sambungan NYER bl lg yer...sedih NYER la...sian kat ain...moga jodoh ain dan adam panjang.
mizzmizza
November 6, 2007   12:02 PM PST
 
kak su.. takut la nk bace.. saya alergik citer sad2 ending ni.. nanti satu hari tu sy mandom..
Shima
October 30, 2007   04:39 PM PDT
 
kak su.. knape sedih jer endingnya... buatlaa heppi.. dah lama ain bersedih tue...biarlaa anaknya dapat merasai belaian ayah dia.. isk isk..
Ain pembaca senyap
October 17, 2007   10:21 AM PDT
 
Kak Su, kenapa cerita ni endingnya sedih sekali? Rasa macam Ain tu deserved a happier life..
Raya-raya ni ceritanya sedih lah pulak...
fatimah_hannah
October 11, 2007   11:13 PM PDT
 
Wah, sedeynya.. Harap2 akan ada kebahagiaan bagi mereka di lain hari.. Di mana tu?
Hannah
October 10, 2007   04:18 PM PDT
 
Salam KakSu....aduh, sedihnya entry ni...terfikirula kalau perkara tu terjadi pada Hannah, mcm mana ek?Tak terbayang.......

Namun sedih dengan perkataan Tamat tu..semoga Ain dan Adam dukurniakan kebahagiaan seterusnya....
arirada
October 8, 2007   03:56 PM PDT
 
banyaknye komen kali ni! kaksu, sedihnya ending mcm ni, w/pun sy sbnrnya sgt tak pasti, Adam dlm koma atau dah 'pergi'. Tapi, yg lg sedih- bila tengok perkataan T.A.M.A.T kat bawah sekali tu, perkataan yg paling sy x suka tengok bila baca satu2 cerita, sbb klu boleh nak cerita tu bersambung selalu...
kaksu, kat YouTube yg kaksu letak kat entri sblm ni, ada satu yg tajuk 'kemalangan di kelulut'. sbnrnya, yg terlibat dlm accident tu- tunang kawan saya, dia meninggal kat tempat kejadian, bersama mak dan anak saudara. Yg kereta lg satu pulak, anak Guru Besar kat sekolah mak saya, baru kawin sebulan lebih, sian kat isteri dia :( al-fatihah untuk mereka semua...
adhan
October 8, 2007   02:23 PM PDT
 
syahdunya...knplah adam pergi meninggalkan ain yang tak sempat nak bagitau anak derang boy @ girl...aduh..sedihnya...

anyway...selamat hari raya semua...maaf zahir batin...hati-hati di jalan raya...muah muah..
pinkJambu
October 8, 2007   10:47 AM PDT
 
citer kaksue ni lebih kurang cam IKLAN PETRONAS laaa.. kan raye2 Petronas wat iklan sedey2 :ahaks:

Salam AidilfItri sume..

Maaf Zahir Batin

:heart:

Nur
October 8, 2007   10:45 AM PDT
 
akak...hehehehehe!
orang sedih Nur gelak,memang lah sedih,sangat sedih!!!adalah sebabnya tu..

mmg frust adam meninggal,sbb rasa cerita cinta dia ngan ain singkat sangat! dah lah adam meninggal dan bila tgk kat bawah ada tulis T.A.M.A.T itu yg jadi frust lebih.

tau tak napa Nur gelak,sebab baru jer nak cdgnkan kat akak bg cerita ni lagi thrill...

ingatkan kat episod lalu,nak bg cadangan kat akak,adam meninggal dan lepas satu masa,ain dan kamal pulak...tau tak mana dapat hint? sbb ain tu benci sgt kat kamal yg tak salah apa....

alih2 kak su tamatkan cerita.mana Nur tak tergelak,sbb baru jer berangan2 nak suruh kak su bg thrill lebih.hahahaha,padan muka Nur.teringat pulak kisah lida,zainur,dan aqmar...sikit jer beza masa zainur dan aqmar kan.alhamdulillah aqmar dpt lida dulu ;) (Nur adalah penyokong Zainur yang tegar,ok!)

Kematian itu nyata dan ia adalah sementara.sebab kita akan bertemu jugak semasa hari pembalasan.cuma masa tu kita tidak tahu keadaan kita,maka bersiap sedialah dari sekarang. :D
nuha
October 8, 2007   10:02 AM PDT
 
kak su...
tahniah kerana kak su berjaya mengocak dan menyendukan hati kami sumer...
Ain..sabaq banyak2 na..
cietr kak sue pasal adam n kawan2 dia tu pernah terjadi kat soang kawan saya.
hubby n dua lagi kawan tgh repair something kat pelantar minyak..meletup
sorang meninggal sbb organ dalam masak,(isteri baru bersalin dan anak2 amsih kecil)
sorang cedera ringan n hubby kawan saya melecur muka, tangan dan perut.
sampai kurus dia jaga suami yg beberapa kali kena operate n amik kulit dari peha dan lain2 tempat...moga ain diberi ketabahan setabah sahabat saya itu..amin
rozlin
October 8, 2007   08:51 AM PDT
 
salam kaksu, dlm seminggu dah 2x nangis, 1st usamah & iman, now adam & ain, jgn mcm ni, sedih sgt bila nak raya2x ni, wlaupun cuma hasil karya kaksu je......
nur
October 8, 2007   01:19 AM PDT
 
kaksu,ngape cte sedih di hari raya?hari raya kene hepi...
aura qaseh
October 7, 2007   06:47 AM PDT
 
Ucapan takziah untuk anim sekeluarga. Kak su sedihlah, semalam sy gi shopping nampak couple pregnant je teringat ain ngan adam.
inaghafar
October 6, 2007   02:45 PM PDT
 
kak su
masih ada sinar baru untuk ain kan??????
ej
October 6, 2007   11:17 AM PDT
 
kaksuuuuuuuuuu........sedih....tak terkate nie....ain,sabar byk2 ye...semoga adam cepat sedar....uwaaaaaa.....*sob sob*
Name
October 6, 2007   10:38 AM PDT
 
salam kaksu...

kenapa begitu besar dugaan dalam hidup ain...
kehilangan demi kehilangan yang perlu dihadapi...
anim
October 6, 2007   06:15 AM PDT
 
kak su.. n3 ni wat anim sedih... sbb anim pun baru terima berita yg ayah saudara anim di perlis meninggal dunia...alfatihah...
aura qaseh
October 6, 2007   01:34 AM PDT
 
Assalamualaikum kak su, baca bab2 epilog ni suspen je macam baca novel2 ramli awang mursyid lak. Terima kasih kaksu.
aura qaseh
October 6, 2007   01:17 AM PDT
 
Assalamualaikum anim, terima kasih. dia memang tabah kami tak pernah nampak dia nangis2 & muka dia saje je, tapi hati dia kita tak tau.
wabbit
October 6, 2007   12:17 AM PDT
 
*speachless* huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!
ruzaini
October 5, 2007   07:04 PM PDT
 
kak suuuuuu..nape macam ni ending die..adammmmmmm....
insyirah
October 5, 2007   05:11 PM PDT
 
salam... ala kak su kesiannya kat ain... semoga ain tabah menghadapi semua dugaan ini...
balqis
October 5, 2007   04:14 PM PDT
 
alaaa k su....nape adam kena mati??? huhuhuhuhu...sedeynyaaaa
tojim
October 5, 2007   03:48 PM PDT
 
cedihnye...isk2...moga ain tabah n ada sesorg dpt dpt menjd pengganti adam...huhu :(...
tun arnida
October 5, 2007   03:44 PM PDT
 
uwaaa....nak saputangan perang buat menyapu si ayer mata.
apa la agaknya rencah lam kebun mimpi II.
kaknOOr
October 5, 2007   03:15 PM PDT
 
hu hu hu akak pun macam iejay rasanya adam masih bernafas cuma koma aja kan kan kan iejay...yang pusara tu org lain kan kan kan
nacha
October 5, 2007   02:51 PM PDT
 
kaksu, mata sy dah bergenang ni. siapa yg nak pakai kemeja batik maroon tu? uwaaa....

kaksu, kalo betul Adam dah takde biarlah Fattah yg merawat duka lara Ain. Fattah calon yg terbaik. oooppss.. (sebenarnya abg. kamal yg terbaik, tapi i tak rela u) huhu...
iejay
October 5, 2007   02:31 PM PDT
 
kak su awat nak raya ni datang berita sedih.. aduhai malang memang x diduga...kadang2 memikirkan kaum keluarga terdekat balik kampung pun takut jadi apa-apa di tengah jalan...
adam x ada apa2 kan? adam masih bernyawa kan? ain balik daripada ziarah kubur org lain kan? kan kak su kan? tak maulah adam yg pergi...sian kat ain...sian kat baby dia...
kak ee
October 5, 2007   02:20 PM PDT
 
sedihnya. kesian kat ain...
Kak Su, lps ni klu baca buku Ain mesti teringat ending yg sedih ni...
julianarazid
October 5, 2007   02:17 PM PDT
 
Kak su...
saya MENCADANGKAN buku ini diterbitkan dgn diperkemaskan sedikit beberapa bab dalamnya yang kak su rasa longgar or kurang rempah...
tapi best laaa bagi saya
kak sue, saya dah citer kat ramai orang
tapi malangnya diorang tak leh ngadap komputer buka blog..
diorang reti baca kat buku jek
(golongan kawan2 mak saya n mak saya juga)
frendz
October 5, 2007   02:07 PM PDT
 
huhu....nak nangis!!!! cian kat ain. huhu...
kak ee
October 5, 2007   11:45 AM PDT
 
cepatlah ptg jumaat. k su insyaAllah malam ni jan balik kedah.
kakmelia
October 5, 2007   09:44 AM PDT
 
Suraya,
Sesungguhnya entry ini mengundang airmata...
Semoga Adam selamat dan jodoh mereka semakin panjang...
kaknOOr
October 5, 2007   09:41 AM PDT
 
Aduh sedehnya kak su.....sambung nangis....janganlah jadi sesuatu pada adam.....jantung dah dup dap... Pasti kita semua mengharap semoga jodoh AIN & ADAM berpanjangan.....
Hannah
October 5, 2007   08:19 AM PDT
 
Alahai kakSu....dah masuk bab sedih pulak..sebak hati membaca......penuh debaran menanti.....
nacha
October 5, 2007   08:06 AM PDT
 
kaksu, sy pun dpt merasakan debaran di hati Ain. dug-dag-dug-dag... aduh! penantian itu satu penyiksaan.
notie
October 5, 2007   07:26 AM PDT
 
kak su * huhuhuhu*
anim
October 5, 2007   06:21 AM PDT
 
aura qaseh.. sedih nya anim baca msg aura ni.. simpati pada sepupu aura... mesti sepupu aura seorg yg tabah...
anim
October 5, 2007   06:13 AM PDT
 
kaksu... awatlah jadi lagu tu kat adam.. huhuhuhu... sian kat ain..dah lah mak ayah tak dak..adam pulak ditimpa musibah.. kesianla kat ain...

moga adam selamat. moga kesedihan ain berakhir. mcm wan juga anim harap jodoh ain n adam panjang...
wanAmalyn
October 4, 2007   11:43 PM PDT
 
huhuhu kaksu... siannya kat ain!! *lap air mata yg tak henti2 mengalir di pipi* moga2 jodoh mereka masih panjang..!! x sanggup nak hadapi kehilangan lagi la kaksu... :'(
aura qaseh
October 4, 2007   11:33 PM PDT
 
assalamualaikum kaksu, sian ain, semoga ain tabah. Teringat pd sepupu sy sama macam ni.Masa dia pregnant 7bln hubby dia meninggal & skrg. her only son pun dah meninggal tiba2 je tgh,try baju pengantin nak kahwin. Now sepupu sy. sorang2 aje. Lamanye nak hr sabtu!

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments