catatkanlah rasamu di
BUKU TAMU
Noor Suraya


BUAT MENYAPU SI AYER MATA
adalah antologi cerpen-cerpen NOOR SURAYA sejak tahun 1985 - 2005:
  • Ajerah
  • Anak-anak Kongsi
  • ANA
  • Burung Kenek-kenek Warna Merah Hati...?
  • Cerita Semalam
  • Cinta Hajar Atiqah
  • Cukuplah Sekali
  • Fatimah Anak Perempuan Mr. Kong
  • Hati Zana
  • Maafkanlah Aku, Adibah!
  • Sayang Emak, Zeti!
  • Sepucuk Surat Cinta dari Lembah Kundasang

    Jemput ke...
    Rumah Kecil Tiang Seribu
    Nyanyian Tanjung Sepi

    Ulas Buku:
    Seribu Satu Malam


    Penerbitan
    Jemari Seni Publishing



    E-Novel
    NOOR SURAYA
    @kaksu

    KeBUN MiMPi...


    SURAT UNGU UNTUK NUHA

    edisi cetak

    ~ titipkan pesan buat J@J@
    di jendela ini...~
  •    

    << February 2008 >>
    Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
     01 02
    03 04 05 06 07 08 09
    10 11 12 13 14 15 16
    17 18 19 20 21 22 23
    24 25 26 27 28 29


    Bacalah 10 Bab Dulu
    J@J@ & DIN




    Oktober 2009
    [1][2][3][4]
    November
    [5][6][7][8][9][10]


    tudung periuk pandai menari,
    menari lagu putera mahkota;
    kain yang buruk berikan kami,
    buat menyapu si ayer mata....


    NYANYIAN TANJUNG SEPI (2006) diterbitkan oleh CESB




    KERANAMU AIN... (2001) diterbitkan oleh CESB


    "Jika mencintaimu membawa hukuman mati... aku sudah lama mati, Ain."
    [Nik Ahmad Adam]




    BIRU UNGU CINTA (2003) diterbitkan oleh CESB



    "Seandainya terus mencintai Seera adalah suatu dosa... ampunilah keterlanjuranku itu, Tuhan."
    [Abdul Fattah]




    RINDUNYA KIAN MEMBARA (2004) diterbitkan oleh CESB



    "Pabila berkata tentang cinta, kita bagaikan tidak teringin jadi dewasa...."
    [Dr Farhana Haji Abu Bakar]




    TANAH ANDRIYANA (2002) diterbitkan oleh CESB



    "Asap api embun berderai,
    Patah sayap haluan perahu;
    Niat di hati tak mau bercerai,
    Kuasa Allah siapa yang tahu?"



    GURINDAM JIWA: HATI ANDRIYANA (2007) diterbitkan oleh Jemari Seni Publishing









    Who links to me?



    18 Sept. 2007


    If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



    rss feed




    Thursday, February 14, 2008
    Jermari Seni di Putra FM

    Jemari Seni di Putra FM

    putrafmJemari Seni dan penulis-penulisnya akan menjadi jemputan di Putra FM di siaran Novel di Putra pada setiap hari Khamis jam 12.00 - 1.00 petang, mulai 14 Februari 2008 hingga 15 Mei 2008. Dengarkan kami melalui radio streaming di www.putrafm.upm.edu.my
     



    SLOT BULAN MAC 2008

    4

    06 Mac 2008

    Pendapat pembaca tentang karya-karya RNYSA dan HLOVATE

     

    5

    13 Mac 2008

    JOHN NORAFIZAN akan bercakap mengenai karya terbarunya, Garis-Garis Deja Vu

     

    6

    27 Mac 2008

    IMAEN: kategori novel popular vs novel sastera, sebenarnya penilaian itu dibuat dari kaca mata siapa?

     

     

    MINGGU

    TARIKH

    PENULIS

    CATATAN

    1

    14 Februari 2008

    Jemari Seni Publishing

    Pengurus Penerbitan/ Editor

    Pengenalan kepada Jemari Seni Publishing

     

    Proses Penilaian karya ke Jemari Seni

    2

    21 Februari 2008

    KHAIRYN OTHMAN

    Proses penerbitan novel Zahrah de Tigris

     

    Pengarang insya-Allah akan menelefon dari Glasgow, Scotland

    3

    28 Februari 2008

    MANJLARA

    Pengarang akan berada di studio

     

    Perbincangan mengenai Persis Sebutir Pasir

     

     

    Catatan:

    DUA Hadiah buku bernilai RM 60 setiap satu akan diberikan kepada pemanggil yang berjaya menjawab soalan kuiz...

    ~ terima kasih ~


    Posted at 8:03 am by noorsoraya

    Nina
    February 23, 2008   07:21 AM PST
     
    wooo ingat pc tuan ismith yg wat hal, sampei kakmOn ketuk2 speaker tu.. pun tak dpt dengo hikhikhik sib bik kakmOn tak baling kuar tabuk(jendela) speaker tu =))
    Jid
    February 22, 2008   10:51 PM PST
     
    Kak arirada..boleh dgr kat website www.putrafm.upm.edu.my Tapi hari tu website tu problem..jid frust nonggeng tak dapat dgr suara merdu khairyn kat radio... **muncung 3 inci**
    Hannah
    February 14, 2008   03:29 PM PST
     
    Boleh ke Hannah ingat dates ini? hadiah tu nk bagi kat spore tak? tak payah masuk kuiz,lah...hehe
    kakmOn
    February 14, 2008   02:13 PM PST
     
    wooo nak gak buku free tu.. tp kaksu PC tuan ismith ni bisu, mcmana nak terka :p

    psssttt ingat si nisa ni balik cuti mesia :D

    p/s kim salam kat nisa, pesan kakmOn suwuh pakai nike merah
    arirada
    February 14, 2008   09:21 AM PST
     
    huhuhu, frustnya x dapat ikuti siaran tu, sini x dapat channel tu :(

    syoknya sesape yg dpt hadiah tu, meh kita kongsi, nak?? *wink*
     

    Leave a Comment:

    Name


    Homepage (optional)


    Comments




    Previous Entry Home Next Entry