catatkanlah rasamu di
BUKU TAMU
Noor Suraya


BUAT MENYAPU SI AYER MATA
adalah antologi cerpen-cerpen NOOR SURAYA sejak tahun 1985 - 2005:
  • Ajerah
  • Anak-anak Kongsi
  • ANA
  • Burung Kenek-kenek Warna Merah Hati...?
  • Cerita Semalam
  • Cinta Hajar Atiqah
  • Cukuplah Sekali
  • Fatimah Anak Perempuan Mr. Kong
  • Hati Zana
  • Maafkanlah Aku, Adibah!
  • Sayang Emak, Zeti!
  • Sepucuk Surat Cinta dari Lembah Kundasang

    Jemput ke...
    Rumah Kecil Tiang Seribu
    Nyanyian Tanjung Sepi

    Ulas Buku:
    Seribu Satu Malam


    Penerbitan
    Jemari Seni Publishing



    E-Novel
    NOOR SURAYA
    @kaksu

    KeBUN MiMPi...


    SURAT UNGU UNTUK NUHA

    edisi cetak

    ~ titipkan pesan buat J@J@
    di jendela ini...~
  •    

    << December 2007 >>
    Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
     01
    02 03 04 05 06 07 08
    09 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30 31


    Bacalah 10 Bab Dulu
    J@J@ & DIN




    Oktober 2009
    [1][2][3][4]
    November
    [5][6][7][8][9][10]


    tudung periuk pandai menari,
    menari lagu putera mahkota;
    kain yang buruk berikan kami,
    buat menyapu si ayer mata....


    NYANYIAN TANJUNG SEPI (2006) diterbitkan oleh CESB




    KERANAMU AIN... (2001) diterbitkan oleh CESB


    "Jika mencintaimu membawa hukuman mati... aku sudah lama mati, Ain."
    [Nik Ahmad Adam]




    BIRU UNGU CINTA (2003) diterbitkan oleh CESB



    "Seandainya terus mencintai Seera adalah suatu dosa... ampunilah keterlanjuranku itu, Tuhan."
    [Abdul Fattah]




    RINDUNYA KIAN MEMBARA (2004) diterbitkan oleh CESB



    "Pabila berkata tentang cinta, kita bagaikan tidak teringin jadi dewasa...."
    [Dr Farhana Haji Abu Bakar]




    TANAH ANDRIYANA (2002) diterbitkan oleh CESB



    "Asap api embun berderai,
    Patah sayap haluan perahu;
    Niat di hati tak mau bercerai,
    Kuasa Allah siapa yang tahu?"



    GURINDAM JIWA: HATI ANDRIYANA (2007) diterbitkan oleh Jemari Seni Publishing









    Who links to me?



    18 Sept. 2007


    If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



    rss feed




    Monday, December 24, 2007
    Sekadar Catatan...

    Jaja & Din

    Salam,

    Sebelum kaksu melakarkan episod 10 ini, sesiapa yang belum membaca episod 9, bolehlah dapatkan pada dahlia.ashiqin@gmail.com

    Semoga kaksu diberi kelapangan untuk menulis lagi, ameen.

    sayang,
    kaksu


    Posted at 2:43 am by noorsoraya

    niyufren...northeast Africa
    January 12, 2008   09:28 PM PST
     
    kak su...pesan kat jaja ..terima kasih bg episod 9 ....n kalau nak pakai 'quote tu' sesekali guna laa ...saya pun ambik dari mana tah cuma ubahlaa bagi ayat dia sedap sikit...kak su kan orang sastera, mesti terror..blh tlg jaja... thankyou ... saya dah semakin tak sabar tunggu episod 10 ni..tapi sedih sbb cerita ni dah nak habih..

    julianarazid
    January 6, 2008   11:16 AM PST
     
    kak su,
    lamanya nak tunggu sambungan....
    isk3x...
    kak su suke 'dera' jiwa raga tau..
    penat sabarkan ati nak tunggu citer kak su..
    eeeeeiiiii
    nak 'cubit' pipi kak su
    cute
    ehehehe
    insyirah
    January 2, 2008   09:03 AM PST
     
    salam kak su...
    selamat tahun baru 2008... semoga tahun ini memberi seribu keberkatan kepada kak su untuk menulis... kak su cepat2la masukkan n3 yang baru tau...
    kak ee
    December 31, 2007   07:55 AM PST
     
    ameen ameeen...
    ej
    December 29, 2007   08:31 AM PST
     
    waduh waduh kak su...sudah nggak sabar nie mau ketahuan ending ceritanya kak jaja ngan abg din...hehehe...papepun smg kaksu sihat di bwh lindungan Allah & dpt menulis utk tatapan kami penyokong & pembaca setia kaksu...chaiyok2 kaksu...(",)
    hannah
    December 28, 2007   03:19 PM PST
     
    Selamat tahun baru kak su..Ingat dah ada entry baru..rupanya pemberitahuan.....
    dilla
    December 27, 2007   11:04 AM PST
     
    kak su..
    semoga kak su sentiasa sihat untuk menulis (& yg paling penting untuk beribadah).

    kitorg suma menahan sabar je tunggu kak su sambung cite jaja & din nye itu :))
    jah telipot
    December 26, 2007   08:01 PM PST
     
    salam , kak su. dh bc episod 9. bl nk smbung? x sabar-sabar nak baca kisah din dan jaja ni. please.....
    kakmOn
    December 26, 2007   07:50 PM PST
     
    salam raya korban kaksu(walo dh berlalu), kaksu sehat ka???

    dah lenguh jari ni ketuk rumah kaksu.. tak bukak bukak. Rasa nak angkut chain saw bang mat nak tebang aje blogdrv ni..
    iejay
    December 26, 2007   07:58 AM PST
     
    kak su ku, ingatkan dapat notofocation bab 10 ni adalah isinya... rupanya hanya pengunguman mohor2 besar je :-(
    rnysa
    December 25, 2007   10:48 AM PST
     
    ameen!

    selamat hari raya edul adha
    buat kaksu n 'rumet' =)
    aura qaseh
    December 24, 2007   08:18 PM PST
     
    Salam kak su....yes! happy sangat2 kak su dah timbul. semoga kak su sehat sejahtera.
    tun arnida
    December 24, 2007   06:17 PM PST
     
    selamat aidil adha kak su...rindunya ngan celoteh kak su. semoga masa lapang tiba cepat2 sket. ameeennn.
    notie
    December 24, 2007   06:40 AM PST
     
    Salam aidil adha kaksu dan salam sejahtera. Semuga allah permudahkan jua segalanya. Amin
     

    Leave a Comment:

    Name


    Homepage (optional)


    Comments




    Previous Entry Home Next Entry